TiQo Coating

Uw specialist in poedercoating voor grote en minder grote constructies. Topkwaliteit met een korte levertermijn is ons handelsmerk.

Click the button
Tagline

Stralen

Dit is de eerste fase van ons productieproces. Alle onderdelen en constructies die bij on binnen komen, worden eerste gestraald om het oppervlak proper en voldoende ruw te maken.

Click the button
Tagline

Metalliseren

Indien gekozen wordt voor een extra beschermingslaag tegen corrosie, vooral voor buitentoepassingen, wordt het onderdeel ook gemetalliseerd.

Click the button
Tagline

Poedercoaten

De laatste en belangrijkste stap in ons productieproces is het poedercoaten. Het poeder wordt op de constructie gespoten en vervolgens ingebakken n de oven.

Click the button

Poedercoaten

Poedercoaten, ook wel poederlakken genoemd, is een zeer duurzaam verfproces. Het poeder wordt tijdens het spuiten negatief geladen en blijft zo (tijdelijk) plakken op het geaarde metalen onderdeel. Vervolgens gaat het onderdeel in de oven, zodat het poeder ingebakken wordt.

Het eindresultaat van dit proces is een mooie egale laag die niet alleen krasbestendig is, maar ook heel gemakkelijk te onderhouden en bestand is tegen weer en wind.

Een ander groot voordeel van poedercoaten is de milieuvriendelijkheid. Het poeder is immers een vaste stof dat geen additieven nodig heeft om aan het werkstuk te hechten. Tijdens het lakproces komen dus ook geen oplosmiddelen vrij.

Bij ons kan u terecht voor het poedercoaten in alle mogelijke (RAL)kleuren.

Click the button

Metalliseren

Om een constructie nog extra te beschermen tegen het roesten, kunnen we het metalliseren. Dit is een proces waarbij een zink-aluminium legering op het gestraalde stuk wordt gespoten. Metalliseren is een optionele voorbehandeling voor stalen constructies die er voor zorgt dat u zich meer dan 20 jaar geen zorgen moet maken om roest.

Click the button

Stralen

Alle constructies en werkstukken die bij ons gelakt worden, worden eerst gestraald. RVS-grid wordt met grote druk op het materiaal gespoten. Zo wordt alle vuil verwijderd en krijgt het materiaal een ruw oppervlak, dat we nodig hebben om de metallisatielaag of poederlaag goed te laten hechten.

Click the button